Hyppää sisältöön

Muistutus esinäytteiden tärkeydestä

06.08.2024

Esinäytteiden lähettäminen

Ensimmäiset esinäytteet on analysoitu viljalaboratorioissa. Laatu on ollut vaihteleva, kuten ainakin aivan puintikauden alussa. Vaihteleva, varsinkin Lounais-Suomessa, poikkeuksellisenkin sateinen ja kostea kasvukausi on kasvattanut viljakasvustoista tiheitä, korkeita ja runsaita. Jatkuva korkeana pysytellyt kosteus on luonut erilaisille kasvitaudeille otolliset olosuhteet.

Nyt, kuten aina, on esinäytteiden avulla tärkeää selvittää sadon laatu ja sitä kautta käyttömahdollisuudet. Lähetä siis esinäytteet mahdollisimman nopeasti kuivatuksen jälkeen.

Esinäytteen voi lähettää Raision toimittamassa esinäytepussissa tai muussa puhtaassa suljettavassa muovipussissa. Verkkosivuilla on yksityiskohtaiset ohjeet näytteen lähettämiseksi.

Jos toimitat näytteen postin kautta, valitse pakettimuodoksi tavallinen postipaketti. Näin posti toimittaa paketit Raision tai Nokian myllyjen laboratorioon asti, eikä laboranttien tarvitse kierrellä pitkin maakuntaa paketteja noutamassa. On myös tärkeää täyttää vastaanottajan puhelinnumerotiedot oikein.

Täsmäohjeet esinäytteiden lähettämiseen löydät täältä

Haku