Hyppää sisältöön

Sadon 2024 vastaanotto on alkanut

06.08.2024

Kesän viljasadon puinnit ovat alkaneet, samoin esinäytteiden ja kuormien vastaanotto

Myllyviljoja ja rehuviljoja vastaanotamme omille myllyille ja muutamille Suomen Viljavan varastopaikoille; Loimaalle ja Perniöön. Paikkoihin ei ole tullut muutoksia ja mutta toki voi syksyn aikana tulla muutoksia, mutta niistä kuulette sitten ostajilta.

Vastaanottoajat ovat myös tutut eli Raisiossa tiistai ja torstaipäivät sekä Nokialla kaikkina arkipäivinä. Raisiossa kevätviljojen puintien alkaessa lisäämme vastaanottopäiviä tarvittaessa.

Viljan laatu varmistetaan laboratoriossa

Kaikista kuormista otetaan tuttuun tapaan viljanäyte, joka analysoidaan viljalaboratoriossa. EU on asettanut hometoksiini T-2 +HT-2:lle raja-arvon heinäkuun alusta. Tämä tarkoittaa lisätyötä laboratoriossa, kun viljan laatu selvitetään ja varmistetaan sen soveltuvuus elintarvikekäyttöön. Viljan toimittajalle tämä tarkoittaa hieman aikaisempaa pidempää odotusaikaa.

Viljapassi täytettynä viljakuorman mukana

Viljapassi tulee olla kaikkien viljakuormien mukana. Passi pitää myös täyttää kaikilta tarvittavilta osin. Pakolliset tiedot sisältävät myös satovuoden ja lajiketiedon. Erityisesti lajiketiedon osalta on monossa passissa puutteita. Koska tieto täytyy olla viljelijällä, niin se pitää myös täyttää lomakkeeseen.
Esitäytetyn lomakkeen voi tulosta Viljalaarista, ja silloin siihen tulee kaikki tiedot, jotka olette kertoneet ostajalle toimituslupaa sovittaessa.

Haku